Компанията ХЕЛИОТЕРМ: Пионер на глобалната промяна!

ХЕЛИОТЕРМ: Технологичен лидер в Европа с многобройни патенти и награди за ефективност на термопомпите

Термопомпа Heliotherm

Термопомпа Heliotherm. Официален партньор на Heliotherm за България: Мултиклима ЕООД

Водещ производител на термопомпи

С над 25 годишния си опит и с многобройните си международни патенти и награди HELIOTHERM Wärmepumpentechnik Ges.m.b.H е сред водещите производители на термопомпи в света.

Компанията изнася 75% от продукцията си в страни като Германия, Швейцария, Ирландия, страните от Бенелюкс, Испания, Франция, Италия, Португалия.
Продала е над 25 000 термопомпи и има над 25 000 доволни клиенти по света.


Сградите на HELIOTHERM, построени в областта Тирол, Австрия: администрация, производство, складови бази.

Сградите на HELIOTHERM, построени в областта Тирол, Австрия: администрация, производство, научно-изследователски център, складови бази.
Високоефективните термопомпи на Хелиотерм

Продукцията на HELIOTHERM Wärmepumpentechnik Ges.m.b.H е известна с високата си ефективност и надеждност.

Термопомпените системи на компанията спестяват до 70-80 % годишно от разходите за отопление в сравнение с традиционните отоплителни системи. 

Термопомпите на ХЕЛИОТЕРМ имат COP около 6.3, което е потвърдено от експертизите на различни независими един от друг тестови центрове.

ХЕЛИОТЕРМ притежава и сертификат за първата в света термопомпа с COP>7!
Лидерски позиции и многобройни патенти

Компанията получи престижната награда "Hansjörg-Jäger Zukunftspreis 2007" за лидерската си роля в технологичното развитие на термопомпите.

В резултат от дългогодишната работа на специалистите в научно-изследователския център на Heliotherm компанията има регистрирани многобройни международни патенти за подобряване ефективността на термопомпите и награди, удостоверяващи нейните лидерски позиции в Европа.

Повече информация за технологичните нововъдения на ХЕЛИОТЕРМ през годините може да видите в нейния официален сайт ТУК.
Компанията ХЕЛИОТЕРМ е основана през 1987 г. Намира се в красивата област ТиролАвстрия и разполага с 1 100 m2 административна площ, 1 200 m2 производствена площ и 8 400 м3 складова площ.

По всички въпроси, свързани с термопомпените системи на ХЕЛИОТЕРМ, може да се обръщате към официалния партньор за България – МУЛТИКЛИМА ЕООД.