Система за отопляне на чиста вода за бита

С термопомпените инсталации на HELIOTHERM може да имате по всяко време топла чиста вода за битови нужди

Термопомпа Heliotherm

Термопомпа HELIOTHERM. Официален партньор на Heliotherm за България: Мултиклима ЕООД

Чиста топла вода без електронагревател,
без легионела и без отлагане на котлен камък

Системата за чиста топла вода на HELIOTHERM е идеалното решение за всяко семейство, което има високи изисквания към хигиената и здравето.

Системата произвежда топла вода при поискване и в рамките на няколко секунди получавате топла чиста вода без опасност от развитие на бактерията легионела (Legionella pneumophila).

В термопомпената инсталация на HELIOTHERM подгряващата вода и чистата питейна вода се намират в отделни кръгове на инсталацията. Водата се загрява над 47 0С, за да се избегне риск от развитие на бактерията легионела. Тази бактерия се развива в застояли питейни води с температура на водата между 20 и 45 0С. Бактерията попада в човешкия организъм при вдишване на водни пръски от душа и може да предизвика вид пневмония т. нар. легионерска болест.

При системата за чиста топла вода на HELIOTHERM в инсталацията не се отлага и котлен камък.

Системата за загряване на чиста вода работи без допълнителен електрически нагревател, което ви осигурява максимално енергоспестяване.


Системата е много лесна за обслужване и поддръжка и е съвместима с всички термопомпи на HELIOTHERM, което й осигурява дълъг живот и надеждност.Отоплителна инсталация с термопомпа Земя-Вода и хоризонтален топлообменник от медни колектори

Вляво: Снимка на система за затопляне на чиста вода за бита. Вдясно: Схема на системата за затопляне на чиста вода, свързана с термопомпа HELIOTHERM от отоплителната инсталация.
Производител: HELIOTHERM, Австрия. Официален партньор за България: МУЛТИКЛИМА ЕООД.Брошури:

Система за отопляне на чиста вода за бита