Отопление на къща

Какво отопление да изберете за вашата къща? Каква термопомпена инсталация да изберете?

Термопомпа Heliotherm

Термопомпа Heliotherm. Официален партньор на Heliotherm за България: Мултиклима ЕООД

Всеки, който е търсил най-доброто решение за отопление на къща, се е сблъсквал с проблема: Какво отопление да избера? На нафта? На газ? На твърдо гориво? С електроенергия?

Тук ще се опитаме да ви улесним в избора на отопление за вашата къща и в намирането на отговор на въпросите:

 • Как и каква термопомпа да изберем?
 • Каква термопомпена инсталация да изберем?
 • На кого да се доверим за проекта и изпълнението на отоплителната инсталация?


Ще ни бъде приятно, ако ни пишете или ни позвъните по всички въпроси, на които не сте намерили отговор тук или в сайта ни.

Защо термопомпените отоплителни инсталации
са най-доброто и перспективно решение за

отопление на къща?

Отопление на сграда с помощта на термопомпа, добиваща енергия от околната среда
Къща с подово и стенно отопление, захранвано от термопомпена инсталация, черпеща безплатна енергия от терена около къщата. Част от електроенергията, необходима за задвижване на термопомпата, се набавя също безплатно от слънчевите лъчи чрез соларни панели. Разходите за отопление са сведени до минимум. Термопомпената инсталация се използва и за охлаждане на къщата в горещите сезони, както и за производство на топла вода за битови нужди, топла вода за басейн и др.
Когато избираме вида на отоплението, три са основните фактори, които влияят
най-съществено върху правилния избор:Първият фактор: Здравето! Вашето и на вашето семейство!

Термопомпените инсталации са екологично чисто отопление!Никой не би се поколебал да каже, че най-важно за него е здравето!
Термопомпените екосистеми запазват околната среда чиста и създават здравословен климат във вашия дом за разлика от отоплителните системи на нафта, на газ и пелети. Термопомпените системи използват чиста енергия от природата - от водата, от въздуха или от почвата във вашата градина.Вторият фактор: Разходите за отопление

Термопомпените инсталации са икономично отопление,

което ще ви спести 70-80 % от разходите!


Вторият важен фактор след здравето са разходите. Разходите за изграждане на термопомпената инсталация плюс следващите текущи разходи за отопление на къщата ви са значително по-ниски от общите и текущи разходи за отопление с нафта, газ или пелети. Термопомпените системи намаляват разходите за отопление с около 80%.

Как термопомпената инсталация намалява разходите за отопление?Термопомпите Heliotherm изразходват едва 20% от електроенергията, необходимата за отоплението на Вашата къща. Останалите 80% те вземат от природата.

Чрез термопомпите Heliotherm вие получавате безплатна чиста енергия от водата, от въздуха или от земята. Не случайно само в Германия през 2006 г. са продадени над 50 000 термопомпи и търсенето продължава да расте.

И още един пример от нашата практика: Един от реализираните проекти с термопомпена инсталация Heliotherm осигурява отопление на къщата при годишен разход € 180!
Вие колко плащате годишно за отопление?

Третият фактор: Перспективност на технологията за отопление

Термопомпените инсталации са наречени:
Отоплителни системи на бъдещето!Третият важен фактор във вашия избор е отговорът на въпроса:
Купувам ли перспективно отопление или купувам морално остаряла технология?

Термопомпените системи ги наричат не само отоплителни системи на днешния ден (днес всяка пета нова къща е оборудвана с термопомпа), а още:
Отоплителни системи на бъдещето!

Защо?


Според изследване на IEA World Energy Outlook, запасите от нефт ще се изчерпят през следващите 35 години, а запасите от природен газ през следващите 50 години (източник: Klima Innovativ).

Затова термопомпите са най-перспективната технология за отопление - те ползват неизчерпаема енергия от природата и са независими от добива и от цените на горивата, разходите за вашето отопление ще са практически независими от монополистите в енергийния сектор!

След като знаете коя технология е най-перспективна във времето и независима от цените на пазара, коя технология е най-евтина и здравословна за вашето семейство, остава да изберете:На кого да се доверите за проекта и изпълнението на термопомпената инсталация?

Защо да се доверите на Мултиклима?

Ето и някои от основните аргументи, за да възложите на нас проекта и монтажа на вашата термопомпена инсталация:
1.

Мултиклима е фирма с над 22 годишна история
и стотици обекти в страната!

МУЛТИКЛИМА ЕООД води началото си от 1991 г. За над 22-годишната си история фирмата е проектирала и реализирала успешно стотици инсталации за отопление, климатизация и вентилация в административни сгради, банки, хотели, ресторанти и сладкарници, вериги за бързо хранене, киносалони, автосалони, търговски центрове, еднофамилни къщи и др.

Списък с обекти на МУЛТИКЛИМА2.

Мултиклима e официален партньор за България на
Heliotherm - лидерът на термопомпите в Европа!


В началото на 2009 г. МУЛТИКЛИМА получи статут на Официален партньор за България на HELIOTHERM - една от водещите в света компании за производство на термопомпи, притежаваща собствена научно-изследователска лаборатория за авангардни технологии, с десетки международни патенти за технологични разработки, с над 130 сертифицирани партньори по света и над 25 000 доволни клиенти. Така чрез МУЛТИКЛИМА може да получите от първа ръка една от най-модерните и икономични термопомпени системи.3.

Мултиклима изгради десетки престижни обекти
у нас с термопомпи Heliotherm!


Мултиклима проектира и монтира:
Единствената в България инсталация с COP 8.4!

Инсталацията получи престижната награда на HELIOTHERM: “ПРОЕКТ НА ОКТОМВРИ 2011“, дадена в конкурс с над 130 участници от различни страни по света - сертифицирани партньори на Heliotherm.Още за инсталацията >>
Мултиклима проектира и изгради отоплителната инсталация на:
Първата в България Зелена детска градина!

Обектът беше открит през септември 2012 г. от Премиера на Република България.

Още за инсталацията >>Мултиклима проектира и изгради:
Геотермалната инсталация на ловна резиденция Скалско

Геотермална инсталация с каскадна термопомпа земя-вода HELIOTHERM и соларни панели за отопление и охлаждане на резиденцията, за топла вода за битови нужди и топла вода за басейна и СПА центъра.

Още за инсталацията >>4.

Мултиклима има сертификати за изграждане на термопомпени инсталации на територията на ЕС и сертификат ISO 9001:2008


Мултиклима ЕООД е сертифицирана за всички свои дейности по ISO 9001:2008 и разполага със сертифицирани специалисти за проектиране и изграждане на инсталации с възобновяеми енергийни източници на територията на Европейския съюз.5.

Мултиклима: Всичко необходимо за вас от едно място!


Ние ще осигурим за вас:

 • Отлично обучени експертни консултанти
 • Подбрани инженерни екипи
 • Специалисти, преминали курсове на обучение в Хелиотерм
 • Прецизно проектиране и перфектен монтаж
 • Първокласно обслужване и поддръжка 24 часа / 7 дни в седмицата
 • Конкурентни цени

И всичко това на едно място – МУЛТИКЛИМА ЕООД! 
Защо да изберете термопомпите Хелиотерм?

Сградите на HELIOTHERM, построени в областта Тирол, Австрия: администрация, производство, научно-изследователски център, складови бази.
Сградите на HELIOTHERM, построени в областта Тирол, Австрия: администрация, производство, научно-изследователски център, складови бази.


Компания HELIOTHERM е създадена през 1987 г. и е наречена Пионер на термопомпите заради многобройните си патенти в тази област.

Днес HELIOTHERM има над 25 000 доволни клиенти в Европа! Какъв по-добър атестат?

Повече от 20 години непрекъснати научни изследвания направиха Хелиотерм лидер в технологиите за термопомпи. Ето само някои от тях:


 • СОР до 7.2! Термопомпите ХЕЛИОТЕРМ имат изключително висока ефективност: Коефициент на енергийна трансформация (СОР) до 7.2, което е потвърдено от експертизите на различни независими един от друг тестови центрове. Това означава, че за всеки вложен 1 kW електроенергия за задвижване на термопомпата, вие ще получите от нея 7.2 kW топлинна енергия! Седем пъти повече! Благодарение на високия СОР на термопомпите Хелиотерм вие може да кандидатствате за енергийни субсидии.

 • СОР над 7! ХЕЛИОТЕРМ притежава сертификат за първата в света термопомпа за отопление с СОР по-голям от 7.

 • Термопомпи с 20% по-ниски разходи от конвенционалните! ХЕЛИОТЕРМ притежава патент за термопомпа с инверторна технология, която намалява с 20% разходите в сравнение с конвенционалните термопомпи.

 • Технология DSI за допълнително намаляване на разходите с 4%. ХЕЛИОТЕРМ притежава патент за технологията DSI, с която се регулира електронно работния флуид в зависимост от промяната на работните условия и по този начин допълнително се намаляват разходите за отопление


През 2007 година ХЕЛИОТЕРМ получи престижната награда "Hansjörg-Jäger Zukunftspreis 2007" за лидерската си роля в технологичното развитие на термопомпите.
Повече за компанията HELIOTHERM.Искате повече информация за

отопление на къща с термопомпа Heliotherm?

Ако желаете да получите повече информация за вашето отопление чрез термопомпена система Heliotherm:

 • Обадете се на наш сътрудник на телефон (02) 943 39 63 или

 • Натиснете ТУК, след което попълнете координатите за връзка с Вас в Заявката, която ще се отвори и я изпратете като натиснете бутона „Изпрати”.


Ние ще се радваме, ако вие станете един от хилядите доволни клиенти на Heliotherm!