Климатизация с VRF системи

За климатизация на сгради с многобройни помещения, които имат най-различни предназначения

Мултиклима ЕООД: Проект и монтаж на климатични инсталации

При климатизация на по-големи площи се изграждат няколко VRF системи. Многозоновите системи се състоят от едно външно тяло и десетки вътрешни тела.

Едно от най-голямите предимства на тази система за климатизация е възможността вътрешните тела на системата в отделните помещения да работят в различен режим т. е. някои в режим на отопление, а други в режим на охлаждане.

Затова VRF системите намират широко приложение при климатизация на административни и офис сгради, в големи търговски центрове и сгради с много помещения, имащи различно предназначение.

Технологиите на VRF системите (Variable Refrigerant Flow systems) достигнаха върхови нива благодарение на повече от 20-годишното технологично развитие в тази област. Те се наложиха като едно от най-добрите средства за климатизация от няколко помещения до цели сгради.Този тип климатична система предлага: 

1. Възможност за приложение на цялата гама от начини за монтаж на вътрешните теластенен тип, касетъчен, канален, подово-таванен и др. 

2. Външните тела могат да се монтират на покрива на сградата

3. VRF климатичните системи дават възможност за добавяне на вътрешни тела без да се сменя външното

4. Ако с увеличаване на броя на климатизираните помещения се изискват по-големи мощности, томоже да се монтират още външни тела в системата.

5. Експлотационният живот на една стандартна сплит система е около 6-7 години, докато при VRF системите е 25-30 години

6. Разнообразни видове кабелни и безжични дистанционни управления ще осигурят максимално удобство при управлението, както на всяко едно от вътрешните тела , така и на цялата система.

7. Компютърното управление дава възможност за контрол на всеки един елемент от VRF системата, както и възможност за мониторинг (дистанционен контрол) на работата на системата и отсраняване на повреди и пр.

Системата VRF е съвършения отговор на все по-високите изисквания на потребителите за:

  • оптимизация на комфорта в помещенията;
  • намаляване на консумацията на енергията;
  • персонално изчисление на консумацията на енергия в отделните точки;
  • ниски цени за поддръжка;
  • ефективност;
  • възможности за компютърно управление и контрол ;
  • надеждност.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player